Over mij

Nice to meet you!

Basis

Met mijn vrouw en 4 kids woon ik in het mooie Maarssen vlakbij Utrecht. Ik ben geboren en getogen in Breukelen wat een andere plaats in de gemeente is. Ik ben bewust teruggekomen en in de buurt gebleven. Het ligt lekker centraal, er is veel natuur, mooie plassen voor een frisse duik en een rijke historie waardoor je in een schilderij loopt soms.

Ik kom uit een nest van 5 en heb nog 3 broers, een zus en een flink leger aan neefjes en nichtjes. Een Nederlandse vader en een Molukse moeder en aan 2 kanten familie tot voorbij de horizon (letterlijk en figuurlijk) Een ondernemersfamilie ook met een diversiteit aan beroepen en bedrijven. Als er geen onderneming is dan is de persoon er niet minder ondernemend door.

Carrière

Technische geschoold en gepokt en gemazeld binnen de transport, Logistiek en E-commerce. Om alles samen te laten komen tot 2 ondernemingen; Fotografie en Bedrijfsrecherche. Twee manieren om mijn technische inzicht, zakelijke instinct en creatieve kant de juiste aandacht te kunnen geven.

Beeld heeft altijd veel met mij gedaan. Fotografie is meer op de voorgrond gekomen sinds de komst van de digitale camera’s. Ik was minder bezig met snaps en meer met compositie. Sprong vooruit, na jaren slijpen aan mijn fotografie, het editen, het ontwikkelen van mijn stijl ontstond in 2012 Bttn80. De naam Bttn80 staat voor ” Button” “Knoop” en mijn bouwjaar 1980.

Atelier

Ik ben vrij nieuwsgierig aangelegd en mijn creatieve honger kruipt soms tegen de muren.  Mijn atelier is voornamelijk een schuur wat volgepropt is met allerhande gereedschappen. Wat ik maak is verschillend gezien mijn recente projecten. Zo heb ik een snijplankenhouder gelast, een oude skelter nieuw leven ingeblazen, DIY backdrop schilderen en mijn studioplant gestekt (Alocasia voor de kenners). Maar ook op het gebied van fotografie speel ik veel met licht, kleur, vuur water enzovoorts. Meer updates hierover volgen onder het kopje projecten.

Soft spot

Ik heb echt een zwak voor mooie verhalen en goede initiatieven. Mensen hebben vaak geen idee wat voor een mooi verhaal ze bezitten met hun “gewone” leven. Hobby’s, sport, de passie van iemand voor iets. Heerlijk, ik verlies de tijd maar win een verhaal en beeld. Zo ben ik ook betrokken bij diverse stichtingen en meestal als fotograaf. Meer hierover kan je op een later moment vinden onder “projecten”

Kwaliteit

Ik maak graag mooie beelden en het liefst door jouw verhaal goed in beeld te brengen. Daarnaast werk ik graag op basis van vertrouwen en gedeelde visie. Als de samenwerking prettig loopt dan zie je dat ook terug in de beelden. Dan krijg jij de droombeelden voor jouw website, campagne of aan je muur en ik ga ’s nachts met een grote grijns nog een uurtje extra door en haal zo voldoening uit mijn werk. Kan ik de opdracht niet uitvoeren? dan stel ik je graag voor een andere fotograaf in mijn netwerk.

Naast het fotograferen ben ik uiteraard aan het editen maar ben ik ook non-stop bezig met ontwikkeling en investeer ik in de beste hardware en software.

Nog wat nutteloze feitjes voor de sfeer?

Nerd

Ik ben redelijk bedreven in Excel…. Levensgevaarlijk ook want als ik aan data begin dan ben ik uren niet aanspreekbaar. Ik zie makkelijk patronen en heb moeite met dat niet te zien.

Groen

Een vriendin en tevens fotograaf wees mij er op dat er in mijn foto’s meestal iets groens zit. Sinds die tijd ben ik er bewuster mee bezig en probeer ik het overal in mee te nemen.

Klokwerk

Voor wie bekend is met de Myers-Briggs type indicator, Ik ben een INTP wat soms een zegen is maar soms wat minder is voor mijn omgeving en voor mij. Welk type ben jij?

Scroll Up